Terug naar overzicht

Windscherm Helder voor Conforto

Windscherm Helder voor Conforto

Conforto

Een windscherm maakt de scooter nog meer af en compleet. Steeds meer mensen kiezen voor een windscherm omdat het een aantal praktische voordelen met zich meebrengt. Lees verder waarom.

€ 149,95

Product informatie

De voordelen van een windscherm

 • Beschermt tegen de wind
  Op de eerste plaats beschermt het windscherm je tegen de wind en rijwind, en hier dankt het scherm ook zijn naam aan. Vooral wanneer de buitentemperatuur laag is, kan de wind en rijwind erg koud aanvoelen. Met een windscherm zit je dus meer uit de wind en dat voelt een stuk aangenamer aan. Je zult het hierdoor minder koud hebben op de scooter.
   
 • Beschermt tegen de regen
  In Nederland hebben we te maken met wisselvallig weer. Zo kan het plots gaan regenen, en daar ben je niet altijd op voorbereid. En daarnaast wil niet iedereen met regenkleding op de scooter zitten. Bij regen biedt een windscherm ook een uitkomst. Je wordt namelijk minder nat terwijl je aan het rijden bent. Een hoog windscherm doet nog beter zijn werk dan een laag windscherm.
   
 • Geen insecten of zand in je gezicht
  Een van de meest irritante dingen tijdens het rijden is een vlieg in je oog of tegen je gezicht aan. Vooral tijdens de zomermaanden kun je daar veel last van hebben. Hier biedt een windscherm dus ook een stukje veiligheid. Wanneer het buiten hard waait vliegt er vanalles door de lucht van stof tot zand. Ook dit kun je in je gezicht krijgen wanneer je geen windscherm op je scooter hebt zitten.
   

De nadelen van een windscherm

 • Een bekrast of donker windscherm kan het zicht (‘s-avonds) belemmeren
  Een windscherm kan bekrast of beschadigd raken wanneer je scooter een keer omvalt en wanneer je veel zand tegen je scherm hebt gekregen in de loop der jaren. Hierdoor kan het zicht minder worden. Ook donker getinte (smoked) windschermen kunnen het zicht bemoeilijken wanneer je in het donker er doorheen wilt kijken. Een smoked windscherm is uiteraard heel mooi, maar wanneer je veel ‘s-avonds de weg op moet, dan is een transparant (helder) windscherm misschien een betere keuze.
   
 • Scooter parkeren? Houd rekening met de wind
  Een scooter met een windscherm kan door de wind een bepaalde richting op geduwd worden waardoor hij kan omvallen. Zorg ervoor dat je scooter stevig om zijn standaard staat (liefst middenbok), en parkeer hem dusdanig dat hij niet snel kan omvallen wanneer de wind tegen het windscherm aanblaast. Het windscherm is tegelijkertijd een windvanger.
   
 • Parkeren in de zon
  Heerlijk het zonnetje… alleen moet je tijdens het parkeren van je scooter rekening houden met hoe de zon staat. Het windscherm kan namelijk als vergrootglas werken en je dashboard laten wegsmelten. Dit gebeurt uiteraard alleen als de zon vanaf de voorkant door het windscherm heen schijnt. Zorg er dus voor dat je de scooter zo parkeert dat de zon aan de achterkant van de scooter schijnt. Laat je de scooter de hele dag op een open plek staan, en weet je niet hoe de zon draait, leg dan een handdoek op je dashboard om deze te beschermen. 

Jouw scooter personaliseren?

Geef je Retelli Drago meer pit met één van de vier nieuwe kleurstijlen van Retelli. Onze nieuwe kleurcollectie heeft vier stijlen die je niet mag missen. Spice it up!

product-page-card - accessoires.png

Is geschikt voor

Niet geschikt voor
Vecchio Classico
Vecchio Classico Two Tone
Picollo
Drago
Simpatico
Stretto
Turismo